Yeni Tüzüğümüze Tepkimiz

Yeni Tüzüğümüze Tepkimiz
Yeni Tüzüğümüze Tepkimiz

Fenerbahce Spor Kulübü Tüzük tadilat Kongremize saatler kala bu açıklamayı yapma zaruriyetini duyduk.

Tarihimizde görulmedik bir “hassasiyet” örneği ile yazılı sözlu her şekilde anayasamız değerinde tüzük tadilat Kongremize üyelerimizin yüzde onunu toplamak amacı ile çok ciddi bir kampanya yürütülmekte.

Kulübümüzün geleceğini hayati bir şekilde ilgilendiren ve yön verecek olan bu ciddi değişiklik için bir seferberlik uygulanmakta. Demokrasi, Şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri adı altında çok aceleye getirilmiş fakat tartışmaktan uzak bir tablo ortaya çıkmaktadır.

Tüzüğümüzde gerçekten değişmesi gereken ve zamana uygun hale sokulması karara bağlanması gereken bir çok madde olduğu aşikardır ancak yeni tüzük önerisi dikkatli irdelendiğinde, bu ilkelerden ödun verildiği. Fenerbahce Spor Kulübümüzün halkın, Cumhuriyetin, Turkiyemizin bir Kulübü olma tarihi gerçeğinden maalesef uzaklaştırıcı unsurları taşıdığını üzüntü ve hayretle takip etmek durumunda kalıyoruz.

Gönul isterdiki katılımın en geniş Fenerbahçe üyeleri ve katkı koyabilecek unsurlarıyla omuz omuza birlikte tartışarak geliştirerek böyle hassas bir tüzük çalışmasını katılımcı bir ruhla hele hele 3 Temmuz sürecini yaşamış, mücadele vermiş bir camianin kucaklaşabileceği bir ortamı doğurmasını beklerdik.

Camiamizin ihtiyacı olan ayrıştırılmadan birleşerek ve güçlenerek sivil toplum örgütümüzü yeni bir tüzükle katılımcılarla paydaşlıkla örselemek olmalıydı.

SPOR KULÜPLERİ VE SPOR FEDERASYONLARI KANUNU 7405 sayılı Kanun Nisan 2022 yani 1,5 yıl önce yürürlüğe girdi. O zamandan itibaren çok daha aktif tartışılabilme katılımı artırma çalışmaları yapilabilirdi.

Oylamaya sunulması istenilen tüzük gücü maalesef tabandan alıp Yönetimlere veren birçok ucu açık madde ile 7405 sayılı kanuna atıfta bulunan, Genel Kurullara bile danışmadan onay almadan çıkartılabilecek yeni yönetmeliklerle Fenerbahçemizin geleceğini ipotek altına alma riski doğurmaktadır.

Bundan dolayı tüm Fenerbahçe Kongre Üyelerini duyarlı olmaya ve geleceğimiz açısından vahim sonuçları doğuracak alelaceleye getirilmiş davranışlar ve kararla mesafeli olmaya davet ediyoruz. Biat etmenin önünün açıldığı bir çok maddeye karşı çıkıyoruz.

#Fenerbahçe halkınspor kulübü

Fenerbahçe Meydanı 09 Eylül 2023