VAR'a Rağmen

Oyundan ziyade sonucun ön plana çıktığı bir maçtı. Kazanmak her zaman önemlidir,
VAR'a Rağmen

Kritik derbi öncesi hakemi Halil Umut Meler olan Kasımpaşa karşılaşmasını oyundan çok skorla kazanmasını bildik.

Her maçta olduğu gibi bu maça da damga vuran VAR kontrolü ile verilmeyen penaltı pozisyonuydu. Temennimiz kazandığımız dönemde rutin haline gelen bu hakem hataları için yönetimimizin korkmadan yüksek sesle isyan edebilmesi.

Teknik analizden ziyade bu maçta sevindirici olan kart cezalısı ya da sakatlık yaşamadan derbiye hazırlanacak olmamız.

Maça başlayan 11de diğer maçlara göre en önemli değişiklik El Nesyriydi. Hepimizin büyük beklentisi olan El Nesyri özellikle kanat ortaları ile beslenemeyen bir sistemde malesef en önemli özelliği olan hava toplarındaki hakimiyetini sergileyemedi. Önde baskı ve sırtı dönük top indirip servis etme konusunda şu an ki form durumu ile Dzeko’nun çok gerisinde olduğu kanaatindeyim. Zira Dzeko oyuna girer girmez ilk kornerde Çağlar’a nefis bir asist yaptı ancak Çağlar gole çeviremedi.

Maça damga vuran en önemli isim hiç şüphesiz Maximindi.Belli ki Kostic’in transferi Maximin’e ciddi anlamda motivasyon olmuş. Hep dediğimiz gibi her mevkide rekabet kalitenin artması takım için çok önemli.

Maçın geneli orta saha mücadelesi ile geçti. Burada ki en büyük faktör yine her maç olduğu gibi Fred ve İsmail’in enerji ve dinamizmiydi. Özellikle Fred orta alanın tamamında hareketliydi lâkin geriden oyun kurarken topu ileriye taşımada halâ ciddi sorunlar yaşıyoruz.

Savunma düzeninde özellikle Becao’nun yerinde müdahaleleriyle eski günlerine dönüş sinyali vermesi derbi öncesi rotasyon için çok önemliydi.

Oyundan ziyade sonucun ön plana çıktığı bir maçtı. Kazanmak her zaman önemlidir, hele ki kulüp tarihinin en uzun namağlup serisi’nin yakalandığı bir maçta.

Artık bütün enerjimizle VAR’a rağmen derbiyi bekliyeceğiz

Sağlıkla kalın

Sevgiler