MESUT OLamadık!

Ali Ferhat Ağmış
MESUT OLamadık!

MESUT OLamadık!

Schalke 04 ile başlayan profesyonel futbol hayatı 2008-2009 sezonunda Werder Bremen ile gösterdiği performansı ile Almanya Kupa Şampiyonluğunun ardından, Almanya U21 milli takımı ile de Avrupa Şampiyonluğu Kupasını kaldırınca Avrupa futbolunun adını sıkça telaffuz etmesine sebep oluyordu.

Real Madrid transferi ile Jose Mourinho’nun ‘’Dünyanın en iyi 10 numarası’’ dediği oyuncu haline gelir iken; 1 İspanya Şampiyonluğu, 1 İspanya Kupası ve 1 İspanya Süper Kupasını kaldırıyor, Arsenal ile kupalara doymayan (2 süper kupa ve 4 İngiltere Kupası) ve Arsene Wenger’in prensi oluyordu…

Milli takım kararı ile ülkemizde eleştiren de oldu, haklı bulan da… 2014 Dünya Kupasını Alman Milli Takım forması ile kaldırır iken; Dünyayı kendisine hayran bırakan kariyeri ile, Almanya Başbakanı Merkel’in ‘’Kahraman TÜRK’’ sözlerini işitiyordu 510 milyon km2 lik yüzölçümüne sahip Dünyamız…

Bugün dünyanın yakından takip ettiği üst düzey futbolcusu Cristiano Ronaldo bile hayran, doğum yeri Gelsenkirchen ama aslen Zonguldak/Devrekli olan Mesut Özil’e… Sosyal Medyası 26 milyonu aşan takipçisi olunca sosyal konulardan da geri kalmıyordu tabii… Arsenal takımında çok başarılı sezon geçiren Mesut Özil’in, Doğu Türkistan’da Uygurlara yönelik baskıları gündeme getirmesi, Arsenal’in oyuncusunun bu haklı tepkisini ‘’Özil’in şahsi fikri’’ demesi bile Çinlileri ikna edemedi ve Özil’in forma giyeceği hiçbir maçı yayınlamayacaklarını söylediler.

Ve rüya gerçek oluyordu…

Fenerbahçeliler Mesut OLuyor; Mesut daha çocukken giydiği çubukluyu,futbolu en çok da bırakmak istediği Kadıköy’de giymek için sabırsızlanıyordu.Uçağı takip eden 300 binden fazla kişi Dünya’da bir rekora imza atıyordu o gece…Dünyada en çok takip edilen 2nci kişi oluyordu Mesut Özil…

Boğazın en şanlı, görkemli ve cesur spor kulübü Fenerbahçe afişi önünde imzalar atılırken bile yurt içi /yurt dışı basın ordusu için özel hazırlanılmış bir gün… Türkiye’ye para için geldi diyenlere; Arsenal’de yıllık 14 Milyon Euro alan Özil, ilk 6 ay Fenerbahçe’sinden alacağını almayıp, gider iken de tüm alacaklarından vazgeçerek gidiyor…Gelişi de gidişi de olay… Kimi zaman elinde megafonla gördük Mesut’u (bir nevi eleştirilere duvar rolü üstlendi!), kimi zaman otobüsün arka koltuğunda…

Başkan ‘’Mesut Özil ticari işleri bırakıp futbola odaklanmalı’’ derken, kendisi sahaya çıktığı ilk maçta kırmızıları arenada ve tv başında sustururken, Çubukluları sevince boğuyordu… Kulüpte Sn. Ali Y. Koç ile birlikte, futbol aklını sürekli değiştiren bir yapıya evrildiğinden Mesut Özil 4 ayrı futbol aklı ile çalıştı (Erol Bulut,Emre Belözoğlu,Vitor Pereira ve son olarak İsmail Kartal). Hiç de alışık olmadığı rakamlarla belli…Bugüne kadar kariyerinde gördüğü toplam hocayı belki de Fenerbahçemizde 1.5 senede gördü.

***

20 Mart 2022 günü Konyaspor ile oynanan lig maçının ilk 45 dakikası onun için son kez Kadıköyde sahne alacağını bilmeyen Mesut Özil’in ne yaptığını; O gün maçı seyredenlerin de son kez çubuklu ile görecekleri Mesut Özil’in neden kadro dışı kaldığını bilmeye hakkı olan bir Camia var Sayın Yönetim!

Maçın devre arasında artık ne olduysa, Yönetimin veya Mesut Özil’in bu camiayı yakından takip edenlere, taraftarlara ayrılığa geliş sürecinde yaşananları anlatması gerekmektedir. Geldiği uçağı yakından takip edilen, İmza töreniyle birlikte MESUTOL kampanyası ile sms çılgınlığına imza atan Mesut Özil’in kadro dışı kalması ve bunu yeni hoca Jorge Jesus ile devam etmesi kararın sportif olmadığını ortaya koymaktadır (Kampa katılan Lemos,Meyer gibilerini gördükçe).

Alex De Souza’nın gönderilmesini uygun bulmayan ve seçimlerden önce eleştirisini ortaya koyan Sn.Ali Y. Koç’un, Mourinho’ya göre ‘’Dünyanın en iyi 10 numarası’’ olan birinin gönderilmesi hakkında gerekçelerini duymak en doğal hakkımız olduğunu düşünmekteyim. Şeffaflık mottosu bunu gerektirir.

Aynı şekilde Ozan Tufan’ın Hull City imza töreninde söyledikleri ortada iken, kulübün resmi yayın organlarından bir metin görmek hakkımız değil mi?

‘’Gel gündüzle gece olalım / Gel gökyüzünde yıldız olalım / Seninle mutlu yarınlara koşalım / Gel beraber MESUT Olalım’’ derken, 200’ü aşkın ülkede Fenerbahçe’nin arması ile çıkan haberlerde futbolun sadece saha içinde olmadığını bilir iken, 21.06.2022 tarihinde sosyal medya aracılığı ile ‘’Çocukluk aşkım Fenerbahçe’de yaşamayı arzu ettiğim bir çok hedefim var.

Bunları gerçekleştirmeden futbolu bırakmayacağım.’’ diyerek mesajını net ortaya koyan Mesut Özil’e doğru düzgün veda bile edemeyen, Bizlerin hiç mi hakkı yok öğrenmeye… Çubukluların MESUT OLma hakkı yok mu? MESUT OLamadık da!

12.07.2022 / AFA