Fenerbahçe SK İncek Tesisleri Satılamaz

Fenerbahçe SK İncek Tesisleri Satılamaz

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bugün (16.09.2024) öğleden sonra itibariyle haber temalı internet sitelerine girişi yapılan “Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Hacılar Mahallesi 645 Ada’da bulunan 8 parseldeki Turizm ruhsatlı 21.216 m2 ile bitişik 5 parseldeki 5000 m2 yine 6 parseldeki 5884 m2‘lik arsa niteliğindeki kulübümüze ait taşınmazlarımızı bundan sonra yaygın kullanımı ile Fenerbahçe İncek Kamp Tesisi olarak adlandıracağımız işbu yerleri #280.000.000,00-TL# #İkiYüzSeksenMilyonTürkLirası# bedelle Iğdır Futbol Kulübüne satıldığı yönünde haberler çıkmıştır.

Söz konusu haberlerin ardından “https://fenerbahce.org/kulup/tesislerimiz” linkinden inceleme yaptığımızda söz konusu tesisimizin, Tesisler listesinde de bulunmadığını tespit etmiş bulunmaktayız.

Resmi sitemizde sehven bir hata olabileceğini ümit etmekteyiz. İşbu habere ilişkin iddiaların ve aşağıdaki sorularımızın kulübümüzün Gayrimenkul Yatırım ve Finansmandan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Korkut Nedim Keçeli tarafından cevaplandırılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz. Fenerbahçe İncek Kamp Tesislerimizin komşu adasında yer alan Fenerbey Sitesi’nde hali hazırda satışta bulunan villalar mevcuttur.

Söz konusu satış ilanın linki aşağıda yer almaktadır.

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-ankara-nin-gozdesi-fenerbey-de-satilik-son-uc-villa-1169059024/detay Bu ilana göre net 502m2 kapalı alanı olan komşu parseldeki bir adet villanın 42.500.000,00-TL’den satışta olduğu yerde, habere konu satış iddiasının doğruluğu halinde işbu bedelin hangi kriterler altında fiyat tespitinin yapıldığı, Bu konuda Gayrimenkul Değerlemesi hususunda kulübümüz profesyonel hizmet aldıysa, hizmeti aldığınız kurum ya da kurumların Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisanslı şirketlerden olup olmadığının açıklanmasını, SPK’ya kayıtlı bir şirket değilse seçilen şirketin hangi kriterlere göre seçildiğini, Kulübümüze yazılı bir RPA/SWAT analizi sunup sunmadığının açıklanmasını, Ülkenin içinden geçtiği ekonomik koşullar mucibince hemen her sektörde parasal daralma yaşanırken emlak sektöründe “Alıcı Piyasası” diye tabir edilen bir ortamda taşınmazlarımız üzerinden neden tasarrufa gidildiğini, Söz konusu tasarruf sonrası kulübümüzün elde ettiği geliri ne şekilde değerlendireceğiniz konuları biz aşağıda imzası bulunan üyelerce merak konusudur.

Bu bağlamda Fenerbahçe Kongre üyeleri olarak tasarruf yetkisini Genel Kurulumuzda oy çokluğu ile aldığınızı bilmekle beraber konu hakkındaki sınırlı bilgilerimizle yaptığımız ortak değerlendirme sonucu işbu tasarrufun kulübümüze yarardan çok zararı olduğu kanısındayız.

Bu değerlendirmelerimizi boşa çıkaracak bilgiler ve kararınızda etken olan tercihleri tarafımıza bildirmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeleri ve Fenerbahçe Meydanı Platform Üyeleri

17 Eylül 2024