Fenerbahçe Meydanı Grup Kuralları

Fenerbahçe Meydanı Grup Kuralları
Fenerbahçe Meydanı Grup Kuralları

FENERBAHÇE MEYDANI KURALLARI Değerli Fenerbahçe Meydanı Katılımcılarımız, grubumuza katılmak isteyen her katılımcımıza, aşağıdaki kuralları okuduktan ve onayladıklarını bildirdikten sonra, yönetici arkadaşlarımız tarafından gruba kabul edileceklerini bildirmek isteriz. Grubumuz, Fenerbahçe Spor Kulübü tarihçesi, güncel konuları ve geleceği için yapılacak her tür yapıcı yorum ve yayınlar ile ilgili kurulmuştur. Amacımız; verebileceğimiz katkılarla daha iyi bir Fenerbahçe hedefine varabilmek için, sarı-lacivert renklere gönül veren bizlerin birlik içinde olması ve ortak hareket etmesidir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki;

  • Yazı ve görsellerimiz sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ilgilendiren çerçevede, Fenerbahçe değerlerine sahip çıkan (zarar vermeyen), mevcut ve eski Yönetim Kurulu başkanlarına, Yönetim Kurulu üyelerine ve Sporcularımıza yapılan yorumlarda kişilik haklarına saldırı içermeyen, hakaret, yargılama ve düzeysiz eleştirilerde bulunulmayan özende ve seviyede olmalıdır.
  • Kişiler, kendi yazdıklarından sorumludur.
  • Kişilerin yazdıkları, grubun tüzel kişiliğini, grup yöneticilerini ve konuya dâhil olmamış grup üyelerini bağlamayacaktır.

Grup katılımcılarının sağlıklı iletişim kurabilmesi ve ortamın verimliliğini korumak adına uyulması gereken kurallarımız şunlardır;

1-) Her ne şekilde ve kime karşı olursa olsun küfürlü ifade kullanmak ve Fenerbahçe’mizin eski-yeni tüm idareci, sporcu v.s. hakkında kişilik haklarına saldırıda bulunmak, 2-) Grup genelinde yapılan uyarılara uymamak veya grup huzurunu bozacak şekilde “Hep Destek Tam Destek” felsefesinin dışına çıkmak, 3-) Küfür olduğu belli olan kısaltmalar kullanmak, 4-) Kurallara uymadığı için ihraç edilen bir üyenin mesajını grup geneline göndermek, grup üyeleri veya Fenerbahçe camiası içinde veya dışındaki kişiler hakkında hoş olmayan ifadeler kullanmak, 5-) Şiddet içeren eylem önerilerinde bulunmak, Fenerbahçe’mizi ilgilendirmeyen bir konuyu ve/veya herhangi bir linki yöneticilerden izin almadan grup geneline göndermek, 6-) DİNİ, SİYASİ, IRKÇI ve benzer mesajlar ile bir Fenerbahçeli adabına uymayan mesaj yazmak, 7-) Kişiye özel mesajı grup geneline göndermek, grup adabına uymayan mesaj göndermek, yasaktır.

  • Bu kapsamda yazanlar, aşağılayıcı biçimde hitap edenler ve nefret suçu işleyenler gruptan ikaz edilmeden çıkarılacaktır.
  • Nefret suçları: Doğrudan kişiyi hedef alan aşağılayıcı ve kötü yorumlardır. Etnik, dini kimliği farklı olanlar için ırkçılık söylemlerinde bulunulması, bu nitelikte konu açılması halinde; bu davranış içinde bulunan üyeler ikaz edilmeden gruptan çıkarılacaktır.
  • Cinsiyetçiliğe yönelik yazılı olmayan fakat kültürümüzde var olan bazı kurallar burada da geçerlidir. Provokasyon yapmak, siyasi konu açmak ya da yorumda bulunmak, kadın-erkek ilişkilerine yönelik rahatsız edici paylaşımlar gibi aksi davranış da bulunanlar ikaz edilmeden gruptan çıkarılacaktır.
  • Grup amacı dışında kabul edilen ve yeri olmadığına inandığımız her türlü yazılı ve görsel reklam yapmak yasaktır.
  • 10 Dakika ara ile paylaşımda bulunmak yasaktır (Spam nedeni ile).

Grup üyesi olan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uymayanlar süresiz ve kalıcı olarak gruptan çıkarılacaktır. Kurallarla ilgili görüşlerinizi ve kurallara uymayanları sadece grup yöneticisi arkadaşlarımıza bildiriniz ve yardım alınız. Bu konulara dikkat edip, tek amacımızın Fenerbahçemiz için katma değer oluşturmak olduğunu unutmadan paylaşmlarımızı yapmak dileğiyle…

Fenerbahçe Oluşum-Gelecek-Lacivert-Dernekler-Sosyal Medya Grubu Yönetimi