Fenerbahçe Bizim

Fenerbahçe Bizim
Fenerbahçe Bizim

FENERBAHÇE BİZİM

Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin 27 Aralık 2021 günü onadığı Beraat Kararı ile 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Fenerbahçe Spor Kulübü’ne terörist bir örgüt ve işbirlikçileri tarafından yapılanın, silahsız terör eylemi olduğu hukuken kabul edilmiştir.

Kulüplerin borç batağında olduğu temel gerekçesiyle çıkarılmak istenen Yeni Spor Yasa Tasarısı’nın mevcut haliyle yasalaşması durumunda Fenerbahçe Spor Kulübü; 3 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olan vatan haini FETÖ ve işbirlikçileri tarafından düzenlenen kumpas davaları sebebiyle, kurumsal kimliği ve onun bileşenleri sanki bir terör örgütünün saldırısına maruz kalmamış, Maddi kayıplara uğramamış ve şu anki mevcut borç yükü ağırlıklı olarak bu nedenle oluşmamış, Bu borç yükünün nedeni olan maddi kayıpların tazmini için başlatılan hukuki süreç hâlâ devam etmiyormuş gibi; Oluşan borç yükü sadece kişilerin ve yönetimlerin yanlış karar ve uygulamalarından kaynaklandığı yönünde bir algı yaratılarak, meşru zemine oturtulmaya çalışılacaktır.

Gündemde olan tasarının çıkması durumunda; “Kulüplerin dernekler statüsünden çıkartılarak, kurumsallığın sadece Anonim Şirkete dönüştürülmesi”… “Amatör şubelerin kapatılarak, Spor Kulübünden Futbol Kulübüne evirilmesi”… En önemlisi, “Kulübün şirketler gibi alınıp satılması” gibi, Fenerbahçe’yi ve onu seven milyonlarca taraftarını etkileyecek, hatta üzecek sonuçlar doğuracaktır. Bu yaklaşım, futbol haricindeki diğer spor dallarını ve temelde ülke sporunu da olumsuz etkileyecektir.

Yeni Spor Yasa Tasarısı’nın, 6222 sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası’nın çıkış sürecindeki duyarsızlık ve yarattığı sonuçlar da akılda tutularak, bu kez aynı dayatma ile değil, ortak akıl ve toplumsal uzlaşma ile çıkarılması için; Başta kulüp yönetimleri olmak üzere, sporun tüm paydaşlarının görüşlerinin de alınarak hazırlanması, Türk sporu için elzemdir. Ve eğer adaletli bir yasa çıkarılacaksa; önce halen sürdürülen mağduriyete son verilerek Fenerbahçe’nin zararlarının behemehâl tazmin edilmesi, sonra yasanın hazırlanması ve çıkarılması gerekmektedir. Fenerbahçe Başkanı ve Yönetimini, Bu konuda kulübümüzün kongre üyeleri, taraftarı, dernek ve gruplarının görüşleri ile onların 3 Temmuz Kumpası sürecinde Sarı Lacivert Duvar olarak dünyaya nam salmış gücünü arkasına almaya davet ediyoruz. SUSMAYALIM!..