Fenerbahçe Artık Emin Ellerde Olmalı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan başkanlığı seçimi, Şekip Mosturoğlu’nun zaferiyle sonuçlandı. Üç adayın katıldığı yarışta Nihat Tokat 85, Sevil Becan 275, Şekip Mosturoğlu da 1177 oy alarak yarışı tamamladı.
Fenerbahçe Artık Emin Ellerde Olmalı

Bu seçimin öncesinde eski divan başkanımız Vefa Küçük de aday olmuştu, ama daha sonra sağlığı nedeniyle bu yarıştan çekildi. Neticede Uğur Dündar’ın siyasal kişiliği ile Divan’ı yönetmesi yüksek divan üyeleri tarafından kabul görmedi, zaten kendisi de bunu bildiği için aday olmadı.

Bence şimdi yazacağım en önemli konu önümüzdeki günlerde yapılacak olan kulüp başkanlığı seçimi. 2018’de başkanlığa seçilen altı yıldır başarısız yönetim sergileyen Sayın Ali Koç bir televizyon kanalında ‘Ben olduğum müddetçe Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar’ dedi. Ben de dahil bir çok Fenerbahçe taraftarı bu açıklamaya çok şaşırdık.

Bu açıklamanın altında çok derin olaylar olduğu kesin. Şöyle ki hepimizin her zaman söylediği gibi özellikle Aziz Yıldırım başkanın da son günlerde dile getirdiği ‘Fenerbahçe üzerinde 3 Temmuz’dan sonra hala aynı oyunlar oynanıyor, çünkü 3 Temmuz bitmedi sadece savunma mekanizmamız azaldı’ sözlerini unutmayalım.

Bunu söyleyen 20 yıl bu kulübü idare etmiş hem sportif hem tesis anlamında başarılı çalışmalara imzasını atmış, dahası da bir yıl özgürlüğünden yoksun bırakılmış Aziz Yıldırım’dı.

Şu gerçeği unutmayalım Fenerbahçe üzerinde farklı kesimlerin organize ettiği oyunlar var, bu gerçek. Bunların başında TFF geliyor ve buna bağlı hakem grupları var. Bunlar Fenerbahçe’nin aleyhinde düdük çalmak için oyun içinde fırsat kolluyor ve de yakaladığı anda bunu aleyhimize kullanıyorlar.

Bazı maçlarda Fenerbahçe çok iyi oynadığı halde skor üretemiyor bunda bile hakemlerin oyunları var. Bu sene gerçekten çok çekişmeli bir lig yaşıyoruz sonucunu tahmin etmek oldukça çok çünkü lig sonu için hala çeşitli senaryolar üretmek mümkün.

Son 6 yıla baktığımızda bundan önceki sezonlara göre çok akıllı transferler yapılarak iyi bir takım oluşturuldu. Hele de bu takım sezon başında açık ara şampiyon olur dediğimiz anda takımda ne olduysa düşüş başladı, inişli çıkışlı dönemler yaşandı, bugün de orta bir çizgide gidiyoruz.

Benim en büyük endişem daha önce Galatasaray’ın stadımızda kaldırmış olduğu kupa. Buna benzer bir durumu GS stadında yaşamak her Fenerbahçeliyi kahreder. Ali Koç 6 yıllık döneminde 3 GS şampiyonluğunu görmüş bir başkan olarak tekrar aday olma konusunu çok iyi düşünmeli derim.

Sadettin Saran başkan adaylığını açıkladı ve çalışmalarına başladı. Biz her zaman çok başkanlı seçimler olsun isteriz. Bir aday bir başka aday uğruna adaylıktan çekilmemelidir. İsterse kaybetsin ama “Ali Bey aday olursa ben çekilirim” demek Sadettin beye oy vermeyi düşünenleri sükutu hayale uğratır.