Derbiye Doğru

Her Fenerbahçeli için bayramdır derbi haftası, heyecanla o gün beklenir. Giyilecek formalar askıya asılır, atkılar kombinlenir ve maç önü buluşmalar organize edilir.
Derbiye Doğru

Her Fenerbahçeli için bayramdır derbi haftası, heyecanla o gün beklenir. Giyilecek formalar askıya asılır, atkılar kombinlenir ve maç önü buluşmalar organize edilir. Çünkü asla değişmeyen gelenektir tüm bu güzellikler.

Kızgınlıklar, kırgınlıklar, küskünlükler bir kenara bırakılır ve tribünde omuz omuza verilecek mücadelenin heyecanı sarar bütün camiayı.

Derbinin anahtarı ne taktik ne de kadrodur. Derbinin asıl anahtarı tribünlerin tek yürek olması ve sahadaki her oyuncunun çubukluya olan aidiyet duygusudur. Ne oynanan oyun ne de saha içi diziliş önemsizdir, tek önemli olan Fenerbahçe ruhunu sahaya yansıtabilmek ve tribünlerle yeşil sahada bir olabilmektir. Çünkü bu bizim genlerimizde var. Nesilller geçse, düzen çirkinleşse de o genler hep ışıl ışıldır.

Şimdi bu düzenin çarklarına çomak sokmak, Fenerbahçe’ nin gücünü herkese göstermek ve düzenin figüranlarına ders vermek için hep birlikte omuz omuza sevdamızın gölgesinde mücadele etme zamanı. Bu zorlu maratonda en çok ihtiyacımız olan tek bir sesle sevdamızı haykırmak ve takımımıza son düdüğe kadar destek olmaktır. Saha içi ve saha dışı her türlü olumsuz unsura rağmen o gün mabedimizde takımımıza dört elle sarılarak yeni bir derbi zaferine imza atacağız.

Sonuç ne olursa olsun ezelden ebediyete takımımızın yanındayız. Çünkü biz Fenerbahçeliyiz ve Fenerbahçeli olmak ayrıcalıktır , herkese nasip olmaz.