Christoph Daum, Işıklar Yoldaşın Olsun

Christoph Daum, Seni Unutmayacağız...
Christoph Daum, Işıklar Yoldaşın Olsun

Fenerbahçemiz ile önemli başarılara imza atan, Türk futbolunda iz bırakmayı başaran ve ülkemizde taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin sevgi ve saygısını kazanan Alman çalıştırıcı Christoph Daum için Almanya’nın Köln şehrinde bulunan RheinEnergie Stadyumu’nda tören düzenlendi.

Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve eski futbolarımız törene katıldı

25 Ağustos’ta hayatını kaybeden eski teknik direktörlerimizden Christoph Daum için Almanya’da düzenlenen törene Başkanımız Ali Y. Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Hulusi Belgü, eski futbolcularımızdan Volkan Demirel, Tuncay Şanlı, Selçuk Şahin, Can Arat, Recep Biler ile futbol dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Daum’un vasiyeti üzerine Türkçe şarkılar çaldı

Türk dostu Alman teknik direktör Christoph Daum’un anma töreninde ‘Bir Başkadır Benim Memleketim ve Samanyolu’ şarkılarına da yer verildi.

Başkanımız Ali Y. Koç, törende konuştu

Anma töreninde kürsüye gelen Başkanımız Ali Y. Koç, Christoph Daum’un Fenerbahçe ve Türk futboluna iz bıraktığını söyledi.

Daum’un ülkemize duyduğu aidiyetten, Türkiye kariyerinden ve lider kişiliğinden bahseden Başkanımız Ali Y. Koç, “Bugün hepimiz büyük bir lidere veda etmek için toplandık. En önemlisi mesleğinde tarih yazan, profesyonelliği ile de birçok insanın kalbine dokunan bir insandı.

Daum’un Türkiye’deki kariyeri başarılarla doluydu. 3 kulüpte hizmet ettiği toplam 7 sezonda 3 lig şampiyonluğu, 3 de kupa kazandı. Kulübümüz onun liderliğinde geçirdiği dört sezon boyunca arka arkaya lig şampiyonlukları yaşadı ve iki şampiyonluğu da dramatik bir şekilde son hafta maçlarında kaybetti.

Kısacası Christoph, Türk futboluna hak ettiği bir iz bıraktı ve adını Fenerbahçe’nin tarihine güçlü bir şekilde yazdırdı.

Bir teknik direktör olarak olağanüstü niteliklere sahip gerçek bir liderdi. Son derece çalışkan, kendini takımına adamış, tutkulu, disiplinli bir teknik direktördü. Hem ekibinden en iyi performansı hem de oyuncularından bireysel olarak en iyi performansı ortaya çıkarma becerisine sahipti. Bugün Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemden bazı oyuncuları, efsanevi teknik direktörlerine saygıyla veda etmek için buradalar.