Cemil Turan

Cemil Turan
Cemil Turan

Cemil Turan

En istikrarlı futbolculardan bir tanesidir. Türkiye liglerinde oynadığı maçlar 670’e yakındır. Aynı zamanda Türk milli takımında da forma giyen başarılı futbolcu Cemil Turan oldukça iyi bir kariyere sahiptir. Milli takım formasını tam 9 yıl terletmiş olan Cemil Turan adından sıkça söz ettirmektedir.

Cemil Turan kariyeri boyunca 19 tane kupaya sahip olmuştur. Özellikle Türkiye’de Fenerbahçe kariyeri ile bilinen efsane futbolculardan bir tanesidir. Fenerbahçe performansı ile 3 tane lig şampiyonluğu yaşamıştır. Aynı zamanda 2 tane de Türkiye kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Cemil Turan ayrıca 1973 ve 1975 senesi olmak üzere iki kere de Cumhurbaşkanlığı kupası kazanmıştır. Aynı sezonda yani 1973 yılında başbakanlık kupası da kazanmıştır. Cemil Turan’ın kariyerinde 5 tane de Tüsiad kupası yer almaktadır.

Ayrıca oynadığı dönemde yapılan bir turnuva olan donanma kupasını da 1974 yılında kazanmıştır. Cemil Turan’ın kariyerinde yer alan bir diğer kupa da deprem kupasıdır. Deprem kupasını 1976 yılında kazanmayı başarmıştır.

Türkiye’de oynadığı takımlarda golcü futbolculardan olan Cemil Turan maç esnasında yapmış olduğu ani deparları ve şutları ile hatırlanmaktadır.

Cemil Turan kariyeri boyunca en fazla Fenerbahçe spor kulübünde forma giymiştir. Fenerbahçe’de oynadığı 366 resmi karşılaşmada 194 gol atmayı başaran Cemil Turan başarılı bir istatistiğe imza atmıştır. İstanbulspor ile de tam 100 maçta forma giyen Cemil Turan 25 kere fileleri sarsmayı başarmıştır. Cemil Turan Sarıyer’de oynadığı zaman ise 200 resmi karşılaşmada görev aldı. 200 resmi karşılaşmada 103 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.